Tijdens zomeratelier 2006, een jaarlijks terugkerend evenement in de expositieruimte van het CBK Zeeland te Middelburg, verzorgde Ramon de Nennie in samenwerking met Hans Overvliet een installatie in het kader van 1/1 ALMOST GENUINE - een onderzoek naar de verhouding tussen 'voorstelling / origineel' en 'context'. Aan deze installatie werden iedere dag nieuwe elementen toegevoegd.
Bas en Douwe leverden een bijdrage met hun project ‘dichtregels om oogappels’. Ze hebben hun werk letterlijk naar buiten gebracht: op de binnenplaats van het CBK gebouw. Ze legden zes keramische oogbollen voorzien van een dichtregel rondom, te kijk op een tafel van palethout. Een zevende, met saturnusring, op de grond er onder. Glanzend en glimmend waren ze vanuit de droge expositieruimte prachtig te zien in de stromende regens van die weken.
1/1 ALMOST GENUINE © is een work in progress dat op 17 juli begon en   op 3 september een voorlopig einde kende, althans binnen de kaders van dit zomeratelier. Het idee achter de voortgang is om de afzonderlijke werken van daaruit te verspreiden over de wereld.

gedichtruitwww.cbkzeeland.nl

 

doorkijkjebol2tafelbollensaturnus

klik op kleine foto's voor originele grootte

oogappels in dichtregels

balklila home
toer
actueel archief toekomst reflectie koopjes cv contact links balklila